Petek, 19 april 2024
Iskanje

V trgovino je vlomil skozi strešno okno

30. maj. 2016 | 19:38
Dark Theme

V noči z nedelje na ponedeljek so karabinjerji aretirali romunskega državljana, ki je skozi streho vlomil v nakupovalno središče Emisfero in iz trgovine z elektronskimi napravami Unieuro ukradel več blaga. Okrog prve ure ponoči se je v nakupovalnem središču v Ulici Pocar sprožila alarmna naprava, saj je nekdo vlomil v njegovo notranjost. Na kraj so se takoj odpravili tržiški karabinjerji, ki so opazili dva moška na strehi nakupovalnega središča. Nepridiprava sta se pognala v beg, ko so se do Emisfera pripeljali še ronški karabinjerji in policisti letečega oddelka. Moška na strehi sta opazila, da so možje postave v bistvu obkolili nakupovalno središče; zaradi tega sta zbežala v smeri, kjer je bilo največ teme; skočila sta s strehe in se pognala med grmičevje v smeri Ronk. Karabinjerji so enega izmed njiju dohiteli in ga priprli; drugem je uspelo zbežati, saj mu je na pomoč priskočil še tretji tat, ki je proti karabinjerjem zalučal nekaj kamnov in delov lesa.
Karabinjerji so zatem preverili istovetnost prijetega moškega in ugotovili, da gre za 39-letnega romunskega državljana, zoper katerega je sodišče v Orvietu izdalo nalog o prijetju, potem ko je bil zaradi raznih kraj obsojen na pet let in šest mesecev zaporne kazni. Karabinjerji so si ogledali nakupovalno središče in ugotovili, da sta dve osebi vanj vlomili skozi strešno protipožarno okno. Moška sta ukradla več mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, pri čemer so varnostne kamere posnele obraz romunskega državljana, ki so ga kasneje aretirali. Na parkirišču ob nakupovalnem središču so karabinjerji našli dve veliki torbi, v katerih je bilo 121 mobilnih telefonov in 7 prenosnih računalnikov v skupni vrednosti 50.000 evrov. Upravitelj trgovine Unieuro je povedal, da je zmanjkalo še drugih 90 mobilnih telefonov, vrednih 20.000 evrov. Zaseženo blago so karabinjerji že vrnili trgovini.
Romunski državljan je vstopil v Italijo dva dni pred aretacijo. Pri ronškem pokopališču so karabinjerji našli avtomobil Volkswagen passat z bolgarsko registracijo, ki so ga tatovi uporabljali za svoje »delo«. 39-letnega romunskega državljana so odpeljali v goriški zapor, kjer bo moral prestati kazen, ki so mu jo izrekli v Orvietu, in zatem še kazen, ki mu jo bodo dosodili za tatvino v Emisferu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava