Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Gorico bodo promovirali v Gradežu in Lignanu

18. jul. 2018 | 19:50
Dark Theme

Kakovostna turistična ponudba Gorice bogati tudi ponudbo Gradeža in Lignana: tako je bilo slišati na včerajšnji predstavitvi zgibanke o turističnih zanimivostih, za katero je goriška občina vzpostavila sodelovanje z omenjenima obmorskima občinama. Prva občana Gradeža in Lignana bosta poskrbela, da bodo zgibanko, začetno so tiskali 100.000 izvodov, delili v krajih, kjer se zbira največ turistov: na primer v turističnem uradu v Gradežu, v obalni restavraciji Terrazza a mare v Lignanu Sabbiadoro in v vseh informacijskih središčih na tem območju. Zgibanko bodo delili tudi na čezmejni informativni točki na Trgu Evrope -Transalpina ter v uradih deželnega združenja PromoTurismo Fvg.
V barvni, italijansko-nemški zgibanki, kjer Gorico definirajo kot mesto na meji, ki uteleša evropsko zgodovino, je turistom prikazanih sedem goriških znamenitosti: grad, muzej prve svetovne vojne, trg Evrope-Transalpina, Coroninijev dvorec in park, kostnica na Oslavju, sinagoga in judovska četrt.
Nekaj prostora so namenili še krajevnim kulinaričnim dobrotam in vinom ter petim dogodkom, ki se v Gorici vrstijo vsako leto: Okusi na meji, èStoria, Svetovni festival folklore, Mednarodna Nagrada Sergio Amidei in Dicembre Goriziano.
Zgibanka je trenutno le v italijanščini in nemščini, saj ciljajo predvsem na avstrijske in nemške turiste, ki radi obiskujejo Gradež in Lignano, v prihodnosti pa obljubljajo, da bodo zgibanko prevedli tudi v slovenščino, angleščino in druge jezike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava