Sreda, 20 oktober 2021
Iskanje

#ClimateOfChange v Novi Gorici

Cirkuška predstava, ki je namenjena ozaveščanju mladih o povezavah med podnebnimi spremembami in migracijami, bo na ogled konec tedna

3. avg. 2021 | 10:55
Dark Theme

Sedem umetnikov in akrobatov, štirje glasbeniki, impresivna scenografija in veliko zgodb. To je le nekaj številk sodobne cirkuške predstave na prostem #ClimateOfChange, komunikacijske kampanje, ki je namenjena ozaveščanju in opozarjanju mladih o povezavah med podnebnimi spremembami in migracijami. Cirkuški spektakel v izvedbi italijanske umetniške skupine MagdaClan Circo in cirkuške šole iz Torina, FLIC Scuola Circo ter drugih organizacij, je del vseevropske turneje v desetih evropskih mestih. V Novi Gorici bo gostoval 6. in 7. avgusta, gledalce pa bo nagovarjal z uprizoritvijo povezave med podnebnimi spremembami in migracijami.

Dogodek soorganizira Platforma SLOGA, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru projekta Evropska prestolnica kulture – GO! 2025. V petek, 6. avgusta, in v soboto, 7. avgusta, bosta na Trgu Edvarda Kardelja ob 21. uri na sporedu dve celovečerni predstavi. V času gostovanja cirkusa Climate of Change bo v Novi Gorici potekal tudi spremljevalni program. Dan pred prvo predstavo, 5. avgusta, bodo umetniki organizirali delavnico grafitiranja z mahom. Delavnica se bo začela ob 18. uri. Število udeležencev je omejeno, zato sprejemajo prijave na naslov miha.turk@sloga-platform.org. To pa še ni vse. Turneja #ClimateofChange želi spremeniti mnenje mladih Evropejcev: zato bo frizerka obiskovalcem ponudila ne le spremembo pričeske, temveč tudi »spremembo miselnosti«. Striženje bo na voljo 6. in 7. avgusta, oba dneva med 9. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Naročanje ni potrebno. Vsi dogodki, tudi cirkuška predstava, so brezplačni ob spoštovanju ukrepov in do zapolnitve mest. Skladno z odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih končnim uporabnikom v Sloveniji je za udeležbo obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo