Sreda, 29 marec 2023
Iskanje

Gradnja loka se zamika v leto 2026

Družba Sdag prosi za pomoč ministrstvo za infrastrukturo za vzpostavitev nove železniške povezave

Gorica |
18. mar. 2023 | 7:33
Dark Theme

Gradnja novega železniškega povezovalnega loka, po zaslugi katerega bo logistični terminal družbe Sdag ob nekdanjem mejnem prehodu med Štandrežem in Vrtojbo boljše povezan z železniško progo Tržič-Videm, se zamika v leto 2026.

»Gradbena dela bi se morala zaključiti že letos, vendar se v bistvu niso še niti začela,« poudarja izvršni direktor družbe Sdag Giuliano Grendene in pojasnjuje, da si je družba Rete ferroviaria italiana nabrala ogromno zamudo.

»Izgradnja železniškega povezovalnega loka je povezana s projektom za obnovo goriške železniške postaje. Leta 2018 smo v Rimu s pomočjo nekdanje senatorke Laure Fasiolo zadevo premaknili z mrtve točke, vendar je zatem prišlo do novih težav, tako da je družba RFIdala nov termin: leto 2026,« razlaga Grendene, ki je včeraj z zamudo seznanil ministra za infrastrukture Mattea Salvinija. »Potem ko smo poskrbeli, da je stekel postopek za gradnjo mostu čez Mesinsko ožino, se bomo v prihodnjih dneh angažirali še za goriški povezovalni lok,« je ob zaključku srečanja dejal Salvini. V družbi Sdag seveda upajo, da jim bodo v Rimu res pomagali, čeprav je imela včerajšnja Salvinijeva obljuba predvolilni značaj, tako da nihče ne bi stavil roke na ogenj, da bo res uresničena.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava