Četrtek, 20 junij 2024
Iskanje

Izsiljevanja ni bilo

Goriška odbornica je bila oproščena obtožbe

Gorica |
14. okt. 2023 | 11:45
Dark Theme

Goriška občinska odbornica Silvana Romano je bila oproščena obtožbe izsiljevanja, ker po mnenju sodnikov kaznivega dejanja kratkomalo ni storila.

Sodni postopek, ki se je zaključil v četrtek, se je začel leta 2017. Takrat je Gianni Cavallini, predsednik komisije, ki je izbirala vodjo pulmološkega oddelka s sedeži v Gorici, Tržiču, Krminu in Gradišču, povedal direktorju zdravstvenega podjetja Giovanniju Pilatiju, da mu je Silvana Romano telefonirala.

»Spomni se, kaj je dobro za Gorico. Prihodnje leto bodo na sporedu deželne volitve in boš plačal za napake, ki jih boš storil,« naj bi Romanova dejala Cavalliniju, ki na sodišču ni uspel dokazati, da naj bi mu odbornica res izrekla omenjene besede. Odbornica je pred sodnikom povedala, da za natečaj za mesto vodje pulmološkega oddelka ni niti vedela, temveč si je zgolj prizadevala, da bi goriško zdravstvo ne bilo osiromašeno.

Na sodišču je pričal še en član omenjen komisije, vendar je bila njegova verzija precej različna od Cavallinije, tako da ni bilo pravih dokazov o storitvi kaznivega dejanja. Naposled so trije sodniki izrekli oprostilno obsodbo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava