Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Kakovost vin na samem vrhu, premalo pa je ekipnega dela

V današnjem Primorskem dnevniku pogovor z Davidom Buzzinellijem, novim predsednikom konzorcija Collio

Krmin |
23. jun. 2019 | 6:27
Dark Theme

Konzorcij Collio je prejšnji teden dobil novega predsednika: Roberta Princica je nasledil David Buzzinelli iz kmetije Carlo di Pradis v Pradežu. Novi predsednik je v konzorciju, ki je med najstarejšimi v Italiji in najstarejši v Furlaniji Julijski krajini - ustanovljen je bil leta 1964 -, dejaven že preko dvajset let, poleg tega je občinski svetnik v Krminu. Zaveda se, da ga čaka veliko dela, obenem pa zagotavlja, da bo med njegovim predsedovanjem prav vsak odbornik odigraval pomembno vlogo.

Kaj vas je spodbudilo k sprejemu pomembne in obenem zahtevne funkcije?

V konzorciju sem aktiven že dolgo časa: odborniške funkcije v krminski občini na primer nisem sprejel ravno zato, da bi lahko še naprej zagotavljal svoj doprinos tej ustanovi. Zavedam se, da bom težko opravljal vse delo, ki ga je doslej v prvi osebi opravljal Princic, ki vsekakor ostaja v odboru. Delo bomo zato porazdelili med trinajstimi odborniki, vsak izmed njih bo imel pomembno vlogo. O tem smo se dogovorili še pred volitvami, ko so vsi sedanji odborniki izrazili pripravljenost, da prevzamejo del bremena. Srečen sem, da sem lahko na čelu tako kompetentne delovne skupine.

Kateri je zadnji korak, ki ga mora blagovna znamka Collio narediti, da doseže sam vrh svetovne vinarske produkcije?

Če upoštevamo kakovost naših vin, mislim, da smo že na samem vrhu. Pogrešam pa več ekipnega dela, saj mestoma zgleda, da nimamo vsi proizvajalci enakih ciljev. Veslati moramo vsi isto v isto smer, saj če bo vsak silil v svojo, se bomo težko premaknili.

Pogovor si lahko v celoti preberete v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo