Četrtek, 11 avgust 2022
Iskanje

Na šoli Ivana Trinka prihodnje leto prvošolcev za štiri paralelke

Podatki o vpisu na prvostopenjske srednje šole kažejo, da bo otrok na Goriškem skupno več kot letos

17. feb. 2022 | 6:25
Dark Theme

Skupno število nižješolcev v Gorici in Doberdobu se bo prihodnje leto povišalo. V šolskem letu 2020/2021 jih je bilo 296, letos jih je 331, prihodnje leto pa jih bo 350. Porast zaznamuje goriško ravnateljstvo, saj se v prvostopenjski srednji šoli Ivana Trinka v Gorici prihodnje šolsko leto obeta nadpovprečno številen prvi razred. Analiza podatkov o izbirah petošolcev tudi kaže, da je v primerjavi s prehodom na drugostopenjsko srednjo šolo osip po osnovni šoli zelo omejen. Nadaljuje se torej trend iz prejšnjih let, ravnatelji pa vedo povedati, da ni bilo vedno tako.

Prvi razred prvostopenjske srednje šole Ivan Trinko v Gorici bo prihodnje leto imel štiri paralelke. Pozitivna novica izhaja iz podatkov o vpisovanju, ki se je zaključilo pred kakim tednom. Od septembra dalje bo prvi razred namreč obiskovalo 94 otrok, na šoli pa bo skupno 240 učencev, torej 25 učencev več kot letos. Prvošolcev je letos 74. »V teh časih je novica res razveseljiva. Predvidevamo, da bomo imeli štiri paralelke, mogoče celo pet. To bo odvisno od več dejavnikov, med temi tudi od velikosti učilnic. Lepo je, da moramo reševati take probleme ...,« se je pošalil ravnatelj Večstopenjske šole Gorica Davide Clodig.

V Doberdobu pa bodo v novem šolskem letu v prvem razredu prvostopenjske srednje šole imeli dve paralelki, tako kot letos. Letošnji prvi razred obiskuje 41 otrok, za prihodnje šolsko leto se jih je doslej vpisalo 33. Skupno število otrok na šoli se bo znižalo le za nekaj enot: letos jih je 115, prihodnje šolsko leto jih bo 110, sprememba je torej minimalna. Na šoli bo skupno šest razredov, saj ima vsak letnik dve paralelki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava