Ponedeljek, 20 maj 2019
Iskanje

Nesnaga ob avtocesti

Ribiči društva Vipava opozarjajo tudi na divje odlagališče pnevmatik

16. mar. 2019 | 7:35
Dark Theme

Z raznimi divjimi odlagališči in nezakonito odvrženimi odpadki se soočajo tudi v sovodenjski občini. Da bi vsaj nekaj smeti pobrali, člani ribiškega društva Vipava prireja v nedeljo, 17. marca, tradicionalno čistilno akcijo; zbrali se bodo ob 8.30 na društvenem sedežu ob robu Sovodenj.

Nekateri društveni člani so se že v prejšnjih dneh odpravili na ogled krajev, kjer se običajno nabirajo odpadki. Med preverjanjem lokacij so med avtocesto A34 in goriškim letališčem našli staro divje odlagališče pnevmatik; grmičevje je že zaraslo odrabljene avtomobilske gume, ki so jih verjetno odvrgli že pred kakim letom, vendar ni še nihče poskrbel za njihov odvoz. Ribiči so opazili, da je cel kup najrazličnejših odpadkov tudi ob avtocesti. Nabirajo se ob robu postajališč, kjer je nekaj košev za odpadke, vendar so običajno polni. Namesto da bi avtomobilisti odpadke spravili v svoja vozila in jih odnesli domov, jih odvržejo kar med travo in grmičevje. Ribiči bodo z zadevo seznanili sovodenjsko občinsko upravo in jo pozvali, naj opozori na nesnago podjetje Autovie venete, ki je upravitelj avtoceste A34. Podjetje bi moralo bolj redno prazniti koše za odpadke, čeprav nosijo kakorkoli glavni del odgovornosti avtomobilisti, ki bi nikakor ne smeli smeti odmetavati v naravno okolje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo