Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Po dveh dneh se lahko vrnejo domov

Preklicana evakuacija za Vrh, Devetake, Vižintine in Poljane

Vrh |
30. jul. 2022 | 8:43
Dark Theme

Pred nekaj minutami je bila preklicana evakuacija, ki je veljala za Vrh v Občini Sovodnje ob Soči ter za Vižintine, Devetake in Poljane v Občini Doberdob. Po dveh dneh se lahko prebivalci omenjenih vasi vrnejo domov.

Z gašenjem požara, ki je v sredo zajel Brestovec in se v četrtek razširil na okolico, so imeli gasilci nekaj dela tudi v noči na današnji dan, saj je spet zagorelo nedaleč od jamarske koče na Vrhu.

Napovedanih padavin je bilo po drugi strani precej malo, zaradi česar za prizadete vasi velja stanje pripravljenosti na morebitno novo evakuacijo. >Danes ne bi smelo biti težav, saj se je kljub nizki količini dežja ozračje nekoliko ohladilo. V prihodnjih dneh bodo temperature spet zelo visoke, ponovno bo vroče, kar pomeni, da moramo biti še naprej previdni,< pravi sovodenjski župan Luca Pisk. Poleg njega se je operativnega sestanka z vsemi pristojnimi službami, gasilci in silami javnega reda, ki je potekal v Jamljah, udeležil tudi doberdobski župan Fabio Vizintin, ki tudi sam opozarja, da še ni povsem varno, saj sanacija pogorišča še naprej poteka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava