Torek, 20 februar 2024
Iskanje

Pridobili trinajst novih stanovanj

Podjetje Ater obnovilo dve stavbi v središču Krmina

Krmin |
25. mar. 2023 | 10:20
Dark Theme

Podjetje Ater je v Krminu obnovilo stavbi, v katerih sta bila v preteklosti urad za zemljiško knjigo in krajevna izpostava goriškega sodišča. Skupno so pridobili trinajst novih socialnih stanovanj.

»Zelo ponosni smo, da smo vdahnili novo življenje v dve zgodovinski stavbi, ki sta dolga leta samevali,« je na včerajšnji svečanosti ob zaključku prenovitvenih del povedal predsednik podjetja Ater Fabio Russiani. Zelo zadovoljen je tudi krminski župan Roberto Felcaro, saj se prenovljeni poslopji nahajata v mestnem središču.

Prenovljena stanovanja merijo od 40 do 102 kvadratnih metrov. Deset stanovanj razpolaga s po eno spalno sobo, medtem ko so v treh stanovanjih po tri spalne sobe. Eno izmed stanovanj se nahaja v pritličju, tako da je primerno tudi za gibalno ovirane osebe.

2.900.000 evrov naložbe

Podjetje Ater je v obnovitvena dela vložilo 2.480.000 evrov, sicer bo skupni strošek po izračunu višine podražitve gradbenih materialov na podlagi zakonskega odloka št. 50 iz lanskega leta znašal okrog 2.900.000 evrov.

Poslopje, v katerem je dolga leta domoval krajevni urad za zemljiško knjigo, so zgradili kmalu po letu 1925, medtem ko so za izgradnjo stavbe krminske izpostave goriškega sodišča poskrbeli v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava