Torek, 16 avgust 2022
Iskanje

Tish žanje velik uspeh (video)

Novi album goriške pevke Under the Dots je izšel 24. decembra

Gorica |
15. jan. 2022 | 9:15
Dark Theme

Under the Dots (Pod pikami) je naslov novega albuma goriške pevke Tish, ki je v digitalni obliki izšel 24. decembra lani in že žanje velik uspeh med poslušalci na digitalnih glasbenih platformah.

Tish oz. Tijana Borić, 21-letna Goričanka srbskih korenin, ki je obiskovala slovenske drugostopenjske srednje šole v Puccinijevi ulici, je zaslovela po nastopu v oddaji Amici leta 2018. Takrat je v oddajo vstopila že med prvo selekcijo in je bila tudi prva med udeleženci, ki si je prislužila vstop v večerni program. Pevka, ki jo zaznamujejo oranžni lasje in značilne črne pike na licih, se je prebila do polfinala, za las pa je izostala iz finalnega večera.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Under the dots je prvi album, katerega pesmi so v italijanskem jeziku, nastal pa je v produkciji diskografske hiše Epic/Sony music Italy. Album Under the Dots sestavlja devet skladb, ki so nastale med popolnim zaprtjem in razkriva popolnoma novo plat Tishine osebnosti. Rodil se je iz želje, da bi razbila podobo, ki jo je ustvarila med oddajo Amici in se otresla predsodkov, ki so vezani na njeno figuro z oranžnimi lasmi in črnimi pikami na licih.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava