Petek, 21 junij 2024
Iskanje

Topovska granata eksplodirala in vzela življenje

Zgodilo se je v sredo okrog 14.30 v enem od naselij v novogoriški občini

21. jan. 2021 | 10:47
Dark Theme

V sredo okrog 14.30 je v enem od naselij v novogoriški občini, v Voglarjih, prišlo do eksplozije topovske granate iz prve svetovne vojne, pri čemer je zaradi hudih poškodb umrl 64-letni domačin, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Policija danes nadaljuje preiskavo okoliščin dogodka.

Policija je z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovila, da je moškemu pred vhodom v garažni prostor stanovanjske hiše eksplodirala topovska granata kalibra 75 milimetrov francoske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

Dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Nova Gorica je na kraju nesreče lahko le potrdila smrt 64-letnika. Zaradi eksplozije nevarne ostaline je nastala tudi gmotna škoda na stanovanjskem objektu.

Na območju Primorske je še vedno precej nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja z njimi zgodilo več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami kot tudi s smrtnimi žrtvami. Zato policisti PU Nova Gorica znova opozarjajo, da se posamezniki v primeru morebitne najdbe ne dotikajo takega nevarnega predmeta in takoj pokličejo pristojne službe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava