Sobota, 22 junij 2024
Iskanje

V Gorici že četrtič Kamišibaj dan

Festival je potekal v organizaciji Skupnosti družin Sončnica in Kulturnega centra Lojze Bratuž

Gorica |
25. jun. 2023 | 7:00
Dark Theme

Kamišibaj, komorno papirnato gledališče oz. oblika pripovedovanja zgodb ob papirnatih ilustracijah, ki so vložene v mali leseni oder – butaj, je bil v petek, 23. junija, protagonist festivala, za katerega sta poskrbela Skupnost družin Sončnica in Kulturni center Lojze Bratuž v Gorici. Že četrti Kamišibaj dan je popoldne potekal v centru Bratuž, zvečer pa ob cerkvi sv. Ivana.

Festivalsko dogajanje v centru Bratuž so po pozdravu Katerine Ferletič odprli otroci vrtca Mavrica z duhovito zgodbo o petih gosenicah, katerim se pripetijo najrazličnejše nezgode, za njimi pa so nastopili izkušeni kamišibajkarji Igor Cvetko, Jelena Sitar, Vesna Marion, Boštjan Oder, Metka Damjan, Vanja Iva Kretič, Mirna Stopar, Petra Korenjak Marčun ter Breda in Darko Kočevar.

Zvečer se je Kamišibaj festival nadaljeval pri sv. Ivanu z drugimi zgodbami. Nastopili so Silva Karim, Jelena Sitar, Vera Papič, Solange Degenhardt, Maruša Pušnik, Katerina Ferletič, Vlasta Markočič, Igor Cvetko ter Breda in Darko Kočevar. Publika je prisluhnila originalnim priredbam ljudskih pripovedi, priredbam zgodb znanih ali manj poznanih avtorjev, tako slovenskih kot tujih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava