Torek, 23 april 2024
Iskanje

V kombiju je prevažal 29 migrantov

Vozilo so novogoriški policisti ustavili na počivališču hitre ceste v Šempasu

8. maj. 2019 | 17:35
Dark Theme

V kombiju renault Trafic, ki je registriran za prevoz največ treh oseb, je 35-letni državljan Bosne in Hercegovine prevažal 29 Pakistancev. Vozilo z ljubljanskimi registracijami so novogoriški policisti 29. aprila nekaj minut po 21. uri ustavili na počivališču hitre ceste v Šempasu. Vidno oslabljenim osebam, ki so bile natlačene v tovornem delu kombija, ki meri le 2,6 krat 1,4 metra, so z vodo pomagali uslužbenci tamkajšnjega bencinskega servisa.

Zaradi večjega števila ilegalnih migrantov so bili v pomoč prometnim policistom na kraju kasneje napoteni tudi policisti drugih policijskih enot z območja Policijske uprave Nova Gorica in novogoriški kriminalisti. Med postopkom so policisti ugotovili, da tujci nimajo ustreznih dokumentov, na podlagi katerega bi bilo mogoče ugotoviti oz. potrditi njihovo identiteto ter zakonitost njihovega vstopa in bivanja v Sloveniji.

Tujce, ki so jih uspeli zaustaviti, so policisti privedli v prostore Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica, kjer so nadaljevali s postopkom. Tam so vsi zaprosili za azil, zato so bili nameščeni v azilni dom v Ljubljani. Kriminalisti so 35-letnega državljana BiH pridržali, poleg tega so zasegli vozilo, predmete in pripomočke, ki jih je uporabljal pri storitvi kaznivega dejanja.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava