Četrtek, 06 maj 2021
Iskanje

V kratkem naj bi se le začela dela za grajsko vzpenjačo

Občina se bo ta teden srečala s podjetjem in pripravila časovnico

Gorica |
3. feb. 2020 | 7:33
Dark Theme

Dela za gradnjo grajske vzpenjače, o katerih se v Gorici govori že vrsto let, naj bi se v kratkem le začela. Odbornica za javna dela Arianna Bellan je za Primorski dnevnik v soboto povedala, da je za ta teden napovedano srečanje s podjetjem, ki je zmagalo javni razpis. Dorekli naj bi časovnico za dela, ki se bodo potemtakem začela z nekaj meseci zamude. Ko je goriška občina meseca oktobra podpisala sporazum z rimskim konzorcijem Conpat za gradnjo grajske vzpenjače, so namreč napovedali, da se bodo dela začela pred koncem lanskega leta. Za gradnjo vzpenjače naj bi podjetje potrebovalo približno eno leto.

Stroji medtem delajo na polno paro tudi drugje v mestnem središču. Na osrednjem trgu v Podturnu, pred cerkvijo sv. Roka, so že več mesecev v teku dela, s katerimi bodo prekvalificirali celotno območje. Ob koncu bodo za avtomobile ostala le parkirna mesta v Ulici Parcar: sredi trga bo parkiranje prepovedano. Med parkirnimi mesti, ki obkrožajo trg, bodo uredili cvetne gredice. Tudi prenova na bližnjem Trgu sv. Hilarija bo stanovalcem in trgovcem »ukradla« nekaj parkirnih mest v korist pešcev. Cono, namenjeno pešcem, bodo povezali z že obstoječim prostorom pred cerkvijo. V obnovo obeh trgov je Občina Gorica vložila dva milijona evrov; denar je črpala iz evropskega sklada Pisus. Po besedah odbornice Bellanove naj bi se dela pred obema cerkvama zaključila septembra ali oktobra letos.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo