Sobota, 22 junij 2024
Iskanje

V najnovejšem Vojnovićevem filmu tudi Gorica

Snemalna ekipa se je v Raštelu mudila 23. in 24. aprila

Gorica |
30. apr. 2019 | 8:33
Dark Theme

V prejšnjih dneh so v Gorici, točneje v Raštelu, odprli novo picerijo. Le da so jo po par dneh tudi zaprli. Šlo je namreč za snemalno prizorišče najnovejšega filma slovenskega režiserja in pisatelja Gorana Vojnovića, Nekoč so bili ljudje.

V Vojnovićevem tretjem celovečernem filmu se prepletajo Italija, Slovenija in širši balkanski prostor. Protagonista zgodbe sta Leo, Italijan, ki živi v Sloveniji, in Bosanec Vučko, ki je v Slovenijo pribežal že kot otrok. Njuno življenje se zaplete, ko jima banka odkloni obljubljeno posojilo za obnovo restavracije in sta zato prisiljena sprejeti ponudbo prevaranta Giannija. Kam pa spada Raštel v vsej tej zgodbi? Poleg omenjene picerije, za katero so v resnici zgradili le zunanjost, se je snemalna ekipa mudila tudi v bližnji restavracije Il Chiostro in v zlatarni Fuchs, ki jo Vučko in Leo »okradeta« zaradi finančnih težav, v katerih se znajdeta.

V glavnih vlogah nastopata Francesco Borchi in Moamer Kasumović, med ostalimi nastopajočimi so še Maruša Majer, Jaka Jakopič, Boris Cavazza, Gianluca Gobbi in Ninni Bruschetta, ki je gledalcem italijanske televizije poznan po številnih nanizankah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava