Sobota, 26 november 2022
Iskanje

Za prijetnejšo porodno izkušnjo

V Porodnišnici v Šempetru so nakupili novo opremo in aparture, na voljo pa so tudi nove sobe in oprema za fiziološki porod

24. nov. 2022 | 11:08
Dark Theme

Porodnišnica Splošne bolnišnice »Dr. Franca Derganca«, ki je lansko leto v sklopu projekta Salute-Zdravstvo, ki ga financira program Interreg Italia-Slovenija 2014-2020, prejela investicijo v vrednosti 298.000 evrov, s katero je bil obnovljenih 5 sob s pripadajočimi kopalnicami in celoten hodnik oddelka, je sedaj prejela še moderno opremo za fiziološki porod.

Osebje porodnišnice (EZTS GO)
Osebje porodnišnice (EZTS GO)

S tem tednom bodo porodnice lahko imele še lepšo porodno izkušnjo, saj je EZTS GO, v sklopu projekta Salute-Zdravstvo, zaključil novo investicijo v skupni višini 148.000 evrov za nakup nove opreme in aparatur.

V Šempetrski porodnišnici bodo sedaj ženske ob porodu lahko izbirale med modernimi porodnimi posteljami in porodnim stolom za alternativne porodne položaje. Nove sobe, bodo nadgrajene z ergonomsko zasnovanimi stoli za dojenje, samo spremljanje poroda pa bo olajšal nov prenosni ultrazvok in dva nova CTG aparata.

Porodnišnica v Šempetru je v zadnjem letu z investicijami v skupni vrednosti 446.000 evrov, dobila novo podobo in lahko prebivalkam območja nudi kvalitetno in fiziološko porodno izkušnjo ter udobno bivanje mamicam in njihovim novorojenčkom.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava