Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Za video o potrati hrane zmagali drugo nagrado

Učenci števerjanske osnovne šole so se pod vodstvom učiteljice Mateje Nanut uvrstili na drugo mesto natečaja Evropa in mladi 2019

16. maj. 2019 | 7:33
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Na natečaju Evropa in mladi 2019, ki ga prireja inštitut IRSE (Istituto regionale studi europei Friuli Venezia Giulia), se je v kategoriji osnovnošolcev na drugo mesto uvrstila skupina učencev iz števerjanske osnovne šole Alojz Gradnik. Učenci tretjega in petega razreda so pod vodstvom učiteljice Mateje Nanut zmagali drugo nagrado po zaslugi videoposnetka, s katerim opozarjajo na problem potrate hrane.

Pri projektu so sodelovali učenci tretjega in petega razreda osnovne šole Alojz Gradnik (M.N.)
Pri projektu so sodelovali učenci tretjega in petega razreda osnovne šole Alojz Gradnik (M.N.)

Na videoposnetku, s katerim so otroci zmagali vsoto 200 evrov za potrebe šole in nekaj knjig o okoljskih tematikah, učenci 5. razreda poskušajo najti ustrezno uporabo za sadje, ki ni povsem sveže. Najprej ga poskusijo prodati učiteljicam, a ko jih ne morejo prepričati za nakup, se odločijo, da bo sadje šlo v smeti ... Skupina učencev iz 3. razreda pa nima malice, zato petošolce prepričajo, naj ne odvržejo sadja, a ga dajo njim, ki nimajo drugega za pod zob. Prisrčen videoposnetek so učenci opremili tudi z dvojezičnim pozivom k zmanjšanju količine živilskih odpadkov.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo