Sreda, 24 april 2024
Iskanje

RASIZEM V ITALIJI - Tudi Judov je bilo »preveč« (Marko Marinčič)

7. feb. 2018 | 17:12
Dark Theme

Morilski pohod desničarskega obsedenca v Macerati je v zadnjih dneh neizbežno zaznamoval italijansko predvolilno debato. Podel »lov na črnca« s polavtomatsko pištolo bi bil moral biti povod za samokritično spraševanje politike, kam vodi ščuvanje k »obrambi bele rase,« s katero desnica lahkomiselno terorizira javnost. Avtokritika? Kje pa! Matteo Salvini je potrosil le par medlih besedic za neprepričljivo obsodbo streljanja, takoj zatem pa modroval, da je za dogodek bolj kot sam storilec kriva »invazija tujcev«.
To je natanko isto, kot če bi nacistični holokavst opravičevali s tem, da je bilo Judov preveč. In glej, prav to so razlagali Hitlerjevi ideologi, ko so načrtovali končno rešitev judovskega vprašanja! Zato ni nič čudnega, da je obsedenec v Macerati doma imel Hitlerjev Mein Kampf in bil hkrati lani kandidat Severne lige na lokalnih volitvah. Krog je nekako sklenjen. S tem nočem Salvinija postavljati na Hitlerjevo raven: že Karl Marx je razlagal, da ko se zgodovina ponavlja, nam tragedije v drugo servira v obliki farse.
S Salvinijem pa je pritegnil tudi Silvio Berlusconi, ki je včeraj prav tako ustrahoval, da so migranti v Italiji »tempirana bomba«, da jih med 630.000 samo 30.000 ima pravico do azila in da so vsi drugi kriminalci, ki jih je treba izgnati. Take izjave vcepljajo v ljudi strah in prinašajo glasove na mlin tistih, ki ustvarjajo paniko s potvarjanjem resnice.
Zakaj trdim, da gre za potvarjanje? Preprosto zato, ker sem šel preverit podatke o »invaziji tujcev,« ki jo je doživela Macerata v zadnjih letih in ki naj bi po razlagah Salvinija in Berlusconija bila v osnovi morilskega pohoda. Poglejmo jih. Leta 2012 je bilo po podatkih inštituta za statistiko Istat v celi pokrajini Macerata 3874 tujcev. Leta 2017 se je njihovo število povzpelo na 3879. Da, pravilno ste prebrali. Po petih letih jih je bilo 5 več. Ne pet tisoč in niti petsto. Pet, toliko kolikor je prstov na eni roki. Pet ljudi, ki bi jih bilo komajda dovolj za invazijo manjšega stanovanja, ne pa cele pokrajine.
Spoštovana gospoda Matteo Salvini in Silvio Berlusconi, lepo vaju prosim, nehajta nas zajebavat!

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava