Sobota, 04 december 2021
Iskanje

KORONAŠPORT: Jaz smem, ti pa ne

FJK |
25. nov. 2020 | 12:00
  Dark Theme

  Zadnja deželna odredba ni zadela bistva. Pri tipkanju se je, kot kaže, nekaj zataknilo, saj so bile želje najbrž drugačne od končnega izdelka. (K sreči?) Kdor je lahko doslej treniral, lahko skratka nadaljuje še naprej. Brez omejitev.

  Kljub zeleni luči pa so nekatera društva že prejšnji teden prostovoljno prekinila svojo dejavnost. To predvsem odbojkarski, košarkarski in nogometni klubi, potem ko so jim predsedniki pristojnih zvez Alessandro Michelli (Fipav), Giovanni Adami (Fip) in Ermes Canciani (Figc) v skupni izjavi priporočili, naj treninge in nasploh vse dejavnosti prekinejo. Z željo, da bi ta korak pripomogel k izboljšanju epidemiološke slike v deželi, so tako storili tudi nekateri slovenski klubi.

  (Skoraj) v običajnem ritmu, a seveda ob upoštevanju zdravstvenih priporočil pa ob podpori športnih zvez nadaljuje treninge večina klubov, ki goji individualne športne panoge. Le peščica je prostovoljno prekinila dejavnost.

  Kam vodijo različne izbire zvez in klubov? Nenazadnje je košarkar doslej treniral na prostem kondicijo ob upoštevanju vseh priporočil kot smučar, s tem da jo smučar nemoteno nadaljuje, košarkar pa začasno miruje. Rekreativec pri tenisu lahko vsak dan igra s pravim (ne namišljenim) nasprotnikom, nogometašu pa onemogočamo vaje za trebušne mišice na devet tisoč kvadratnih metrih zelenice? Bo kdo vendarle postavil piko na i temu neskladju? Pričakujemo odgovorno odločitev, enakopravno in pravično do vseh, tudi do otrok in mladostnikov, ki gibanje potrebujejo, vsak dan.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

  3. dec. 2021 | 17:20
  Popolnoma zagovarjam
  Delno zagovarjam
  Delno odklanjam
  Popolnoma odklanjam
  Ne vem
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo