Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

OPENSKI TRAMVAJ: Čisto počasi

Trst |
20. jan. 2022 | 11:51
  Dark Theme

  Naglica nikoli ni dobra. V čisto drugačni luči se pokažejo stvari, ki jih delamo počasi. Tudi vožnja s tramvajem je bila posebna prav zaradi tega, ker se potnikom ni mudilo. Na poti z Opčin v Trst in obratno so želeli uživati ob pogledu skozi okno, ob mogočnih vilah, ki so leta in leta – tako kot tramvaj – uspešno kljubovale zobu časa.

  To počasno specifiko tramvaja očitno upoštevajo tudi njegovi upravljavci in izvajalci obnovitvenih del. Nikomur se nikamor ne mudi. Delavci podjetja, ki je bilo izbrano za prenovo tračnic, na urne kazalce ne gledajo. Kot da bi se tudi oni kot tramvajski potniki prepustili lagodnemu toku časa. Za malenkost bolj se mudi tržaškemu županu Robertu Dipiazzi, ki je prve dni novembra, na valu volilne zmage, napovedal, da se bo 1. februarja, na njegov rojstni dan, tramvaj vrnil na tračnice. A pozor! Ni povedal katerega leta. Do konca mandata bo imel kar šestkrat rojstni dan.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

  17. maj. 2022 | 6:00
  Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
  Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
  Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
  Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
  Ne vem
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo