Četrtek, 12 december 2019
Iskanje

POŠTNE POŠILJKE: Vrnite nam poštne vozove

12. jun. 2019 | 16:33
  Dark Theme

  Ko sem včeraj dopoldne prišla v uredništvo, me je pričakala kuverta Društva slovenskih književnih prevajalcev. Razveselila sem se je, kot se razveselim vsakega vabila na kulturni dogodek v slovensko prestolnico. Ko pa sem jo odprla, sem ugotovila, da me je društvo vabilo na podelitev Lavrinove diplome Darji Betocchi. Tiste iste diplome, ki smo jo v ponedeljek zvečer proslavili v Gregorčičevi dvorani v Trstu. Tiste iste diplome, ki so jo tržaški prevajalki izročili 29. maja v Ljubljani.

  Na kuverti je žig »Ljubljana, 25.05.2019, 9:22«, kar pomeni, da je vabilo na relaciji Ljubljana-Trst, od Tomšičeve do Montecchijeve ulice, potovalo nič manj kot 18 dni.

  Podoben scenarij se v našem uredništvu ponavlja tako rekoč vsak dan. Ne glede na to, kdo je pošiljatelj – pa naj bo to predsednik republike ali Cankarjev dom –, vabila nas vedno dosežejo, ko je dogodek že mimo. K sreči so nekateri pošiljatelji razumeli, da je z italijansko pošto nekaj hudo narobe (o čemer pričajo tudi nešteti protesti uporabnikov na spletu), in nam vabila pravočasno posredujejo tudi po mailu. A problem ostaja. In je ne glede na razloge in vzroke, ki bi jih navedla piarovska služba italijanske pošte, nerazumljiv.

  Lepo prosim, vrnite nam poštne vozove na konjsko vprego.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

  27. nov. 2019 | 17:10
  Trbiž
  Na Žlebeh
  Mokrine
  Krvavec
  Kranjska Gora
  Zoncolan
  Piancavallo
  Forni di Sopra
  Cerkno
  Drugo
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo