Petek, 26 april 2024
Iskanje

Home festival z zvezdniškim programom

2. avg. 2018 | 12:26
Dark Theme

Konec meseca bo v Trevisu že deveti Home Festival; na ogromnem prizorišču, kjer je nekoč bila carinarna, bo potekal od 29. avgusta do 2. septembra. Home Festival je danes med pomembnejšimi glasbenimi prireditvami v Italiji, saj na njem nastopajo tako priznani italijanski glasbeniki kot mednarodne zvezde. Organizatorji ponujajo tudi vrsto obfestivalskih dejavnosti, gledaliških predstav, delavnic, športnih igrišč, predstavitev dokumentarcev in knjig, predavanj ipd. Na voljo je tudi velik prostor za kampiranje, pitna voda pa je zastonj (res spoštovanja vredna poteza!).
Home Festival, ki razpolaga z osmimi odri, je lani obiskalo skoraj 90.000 ljudi, kaže pa, da je letos zanimanje še večje. V sredo, 29. avgusta, bo na brezplačnem predfestivalskem večeru nastopil zmagovalec letošnjega sanremskega festivala, albanski pevec Ermal Meta, ob njem pa še milanski pop-rokerji Le Vibrazioni, skupina Universal Sex Arena idr.
V četrtek, na prvi »uradni« festivalski dan, bodo glavno vlogo igrali Angleži Alt-J, post pank zasedba White Lies in bend The Wombats. Višek festivala bo v petek, ko bodo na odrih zaigrale skupine The Prodigy, Incubus in italijanski najstniški pank rok idoli iz devetdesetih let Prozac+, ki letos praznujejo okroglo dvajseto obletnico albuma Acido Acida. Sobotni večer Home festivala bo posvečen ljubiteljem elektronske glasbe; sooblikovala ga bosta dj-ja Eric Prydz in Afrojack, atrakcija zadnjega večera pa bo priljubljeni italijanski kantavtor Caparezza.
Več informacij je na voljo na www.homefestival.eu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava