Četrtek, 17 januar 2019
Iskanje

Magija Svetlobne gverile

13. sep. 2018 | 16:45
Dark Theme

Svetloba odigrava zelo pomembno vlogo v različnih umetniških zvrsteh. Pomislimo samo na gledališče, film, fotografijo, v katerih je svetloba (oziroma njeno pomanjkanje) sestavni del dogajanja. Kdor se v septembrskih večerih sprehaja po Izoli, se lahko na lastne oči prepriča o magičnih efektih svetlobe. Kajti festival Svetlobna gverila je staro mestno središče in obmorski Park ob svetilniku spremenili v domišljijski prostor, poln vizualnih pripovedi.
Po večletnem odmevnem dogajanju v slovenski prestolnici, se je Svetlobna gverila letos prvič odpravila na morsko obalo. Številni domači in tuji umetniki svetlobe, bodo v sklopu festivalske edicije Re:Akcija vse do 29. septembra gostovali tako na prostem kot v nekaterih galerijah. Skoraj vsi projekti so na ogled vsak večer po 20. uri. Performansi, ki jih pripravljajo Martin Zelenko, Mario Babojelič in Paride di Stefano, pa potekajo ob petkih ob 20.30 na Manziolijevem trgu.
Več o programu prireditve na www.svetlobnagverila.net.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo