Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Darja Betocchi prejemnica Lavrinove diplome 2019

Za kakovosten opus prevodov v tuje jezike

18. maj. 2019 | 12:42
Dark Theme

Prevajalka Darja Betocchi je letošnja prejemnica Lavrinove diplome, priznanja, ki ga Društvo slovenskih književnih prevajalcev podeljuje za kakovosten opus prevodov slovenskega leposlovja, humanistike in družboslovja v tuje jezike ali za pomemben prispevek k uveljavitvi slovenske književnosti v tujini. Lavrinovo diplomo bodo podelili na Večeru slovenskega prevajanja v sredo, 29. maja 2019, ob 20.00 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Med prevajalske dosežke Darje Betocchi sodijo številne zbirke slovenskih in tržaških pesnikov ter romani slovenskih in tržaških avtorjev. Vsakoletna priznanja društvo podeljuje za pomembne prispevke na področju posredovanja slovenske književnosti drugim narodom. Nagrada je dobila ime po Janku Lavrinu, slovenskemu prevajalcu, esejistu in literarnemu zgodovinarju. Podeljujejo jo od leta 2003.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo