Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Film Rosa se vrača v Trst

V torek v Aristonu celovečerni prvenec Katje Colja

Trst |
9. sep. 2019 | 9:38
Dark Theme

Film o Rosi in Igorju, ki ga je režiserka Katja Colja posnela v svojem rojstnem mestu, se vrača v Trst. V torek ob 21. uri bo v kinu Ariston posebna projekcija filma Rosa, na kateri bo ob režiserki prisoten tudi del ustvarjalne ekipe na čelu z žensko protagonistko Lunetto Savino. Tržaški projekciji bo naslednjega dne sledila slovenska premiera v ljubljanskem Kinodvoru (ob 20.30), saj gre za italijansko-slovensko koprodukcijo (glavni producent je Minimum Fax Media, slovenski koproducent filma pa Igor Pediček iz produkcijske hiše Casablanca). V slovenske kinodvorane prihaja 12. septembra, v italijanske pa 18. septembra; uvrščen je bil tudi v tekmovalni program manjšinskih koprodukcij 22. Festivala slovenskega filma, ki bo ravno v tistih dneh na sporedu v Portorožu.

Ob priznani italijanski igralki Lunetti Savino je v vlogi moškega protagonista nastopil Boris Cavazza, v filmu so zaigrali še Anita Kravos, Branko Đurić – Đuro in drugi. Film so lani spomladi snemali tudi v Tržaškem pomorskem klubu Sirena in na Tabru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo