Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Film Rosa se vrača v Trst

V torek v Aristonu celovečerni prvenec Katje Colja

Trst |
9. sep. 2019 | 9:38
Dark Theme

Film o Rosi in Igorju, ki ga je režiserka Katja Colja posnela v svojem rojstnem mestu, se vrača v Trst. V torek ob 21. uri bo v kinu Ariston posebna projekcija filma Rosa, na kateri bo ob režiserki prisoten tudi del ustvarjalne ekipe na čelu z žensko protagonistko Lunetto Savino. Tržaški projekciji bo naslednjega dne sledila slovenska premiera v ljubljanskem Kinodvoru (ob 20.30), saj gre za italijansko-slovensko koprodukcijo (glavni producent je Minimum Fax Media, slovenski koproducent filma pa Igor Pediček iz produkcijske hiše Casablanca). V slovenske kinodvorane prihaja 12. septembra, v italijanske pa 18. septembra; uvrščen je bil tudi v tekmovalni program manjšinskih koprodukcij 22. Festivala slovenskega filma, ki bo ravno v tistih dneh na sporedu v Portorožu.

Ob priznani italijanski igralki Lunetti Savino je v vlogi moškega protagonista nastopil Boris Cavazza, v filmu so zaigrali še Anita Kravos, Branko Đurić – Đuro in drugi. Film so lani spomladi snemali tudi v Tržaškem pomorskem klubu Sirena in na Tabru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo