Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Ko v Hongkongu spoznaš, da si na pravi poti ...

Še en mednarodni uspeh zborovodje Petre Grassi

16. jul. 2019 | 19:26
Dark Theme

»S to izkušnjo sem ozavestila, kam sodim. Ko deluješ doma, nimaš točnega občutka in primerjave: tudi sama – kot ostali konkurenti – že delam s profesionalci (Slovenska filharmonija) in vstopam v akademski svet, a tovrstni uspehi so potrditev, da si na pravi poti.« Tržaška zborovodja Petra Grassi včeraj upravičeno ni skrivala zadovoljstva, ko smo jo zmotili sredi Istanbula. Za njo je bil še en izredno uspešen nastop – tokrat na mednarodnem tekmovanju za zborovske dirigente World Choral Conducting Competition, ki je prejšnji konec tedna potekal v Hongkongu. Nanj se je prijavilo preko 80 zborovodij iz skoraj 50 držav, organizatorji pa so izbrali 12 finalistov, ki so bili vabljeni, da se udeležijo hongkonškega festivala. Med njimi je bila tudi Petra Grassi, ki se je naposled uvrstila med šest najboljših in prejela nagrado zbora; člani profesionalnega zbora The Utopia & Reality Chamber Choir, ki so sodelovali z vsemi finalisti, so jo izbrali kot najboljšo zborovodjo tekmovanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo