Torek, 16 april 2024
Iskanje

Kobal sprejel odpoved in se opravičil občinstvu

O prekinitvi sodelovanja je bil obveščen v ponedeljek

5. feb. 2019 | 12:18
Dark Theme

Boris Kobal je danes za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da sprejema odločitev Šentjakobskega gledališča za odpoved pogodbe o zaposlitvi in predčasni odpoklic z mesta direktorja ter z mesta umetniškega vodje. Hkrati pa se opravičuje občinstvu gledališča. O tem, da nameravajo v Šentjakobskem gledališču z njim prekiniti sodelovanje, je bil obveščen v ponedeljek.

Kot je pojasnil, je na petkovi seji upravnemu odboru gledališča predlagal tri možnosti: nadaljevanje sodelovanja, odstop ter obenem pogodbeno sodelovanje za dokončanje tekočih projektov (gledališka šola, repertoar in režija) ali pa brezpogojni odstop. Menil je namreč, da so nekateri projekti še v teku in jih zato ni želel pustiti nedokončane. Zato je pričakoval povratno informacijo. Toda upravni odbor se je odločil za dodatno možnost, in sicer, da prekine pogodbo, kar je povedal, da sprejema.

Predsednik društva Šentjakobsko gledališče Ljubljana Janez Vlaj je po ponedeljkovi seji pojasnil, da so Kobalu na petkovi seji ponudili možnost, da razgrne svoj pogled na celotno zadevo. Sami so že sprožili postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, Kobal pa je po njegovih besedah predlagal, da bi se razšli sporazumno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava