Četrtek, 30 november 2023
Iskanje

Marco Mengoni ponudil izvrsten koncert

V Bibioneju je začel letošnjo turnejo

20. jun. 2023 | 15:04
Dark Theme

Dvakratni zmagovalec sanremskega festivala Marco Mengoni je po televizijskih gledalcih nedavno očaral tudi živo publiko nogometnega stadiona v Bibioneju, kjer se je začela njegova letošnja turneja z naslovom Marco negli Stadi 2023. Gre za nadaljevanje lanskih zelo uspešnih nastopov tako na odprtih prizoriščih (Marco negli stadi 2022) kot v dvoranah (Mengoni live 2022). Mengoni je v enem letu podrl nove rekorde. Letos pozimi je že drugič v karieri osvojil zmago na sanremskem festivalu (prvič leta 2013 s pesmijo L’Essenziale, letos z uspešnico Due vite). Po tej zmagi si je prislužil nastop na Eurosongu, kjer je s pesmijo Due vite s 350 točkami osvojil četrto mesto.

Začel s presenečenjem

Marco Mengoni, ki je uspešno kariero začel po zaslugi enega izmed zelo popularnih resničnostnih šovov (X Factor), je postal leta 2010 zmagovalec tretje sezone tega šova in že med oddajo prepričal tako žirijo kot občinstvo. S svojim glasom je tedaj navduševal in nedvomno nadaljuje po tej poti. Več kot 25.000 gledalcev je z vseh koncev severovzhodne Italije pridrlo na mali stadion v Bibioneju, ki premore le eno manjšo tribuno, na kateri je prostora za morda nekaj več kot tisoč gledalcev, vsi preostali pa so koncert spremljali stoje na nogometnem igrišču.

Mengoni je stopil na oder s presenečenjem. Varnostniki so namreč prerezali mrežo, ki ločuje tribuno od igrišča, Mengoni pa se je od tribune mimo svojih oboževalcev sprehodil na drugo stran igrišča, kjer je stal oder. Izbral je povsem belo elegantno obleko (beli so bili celo njegovi čevlji), v kateri je zapel prve tri uspešnice, in sicer Cambia un uomo, Essere umani in No stress. Nato je sledil prvi krajši premor, med katerim se je pevec lahko preoblekel in belo zamenjal s črnim lesketajočim se kompletom. Že na festivalu v Sanremu je Mengoni presenetil z dokaj drznim stilom oblačenja in v Bibioneju je potrdil svoj sloves. Bolj kot lesketajoča se srajca pa je dvom vzbudila izbira, da se je za premor odločil po samo treh komadih. Občinstvo se je komaj ogrelo (prvi dve pesmi sta namreč dokaj umirjeni, No stress pa je poskočnejša), ko je že nastopila prva prekinitev. Za prvi del koncerta je Mengoni izbral nekatere pesmi z zadnjega albuma Materia (Prisma), ki je izšel letos. Obenem se je preizkusil tudi v petju v angleškem jeziku s pesmijo Psycho Thriller in se nato poklonil pred kratkim preminuli Tini Turner, ki je Mengoniju veliko pomenila z glasbenega vidika.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava