Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Mlade in sveže »Legende«

V Doberdobu premiera predstave treh društev

29. mar. 2019 | 15:03
Dark Theme

Čenček, Kunčin, tat in burja: ti so bili protagonisti nedeljske predstave Legende, ki je v župnijsko dvorano v Doberdob priklicala množično publiko. Legende so bile stare, uprizorili pa so jih mladi: šest igralcev, enaindvajset pevcev in pet instrumentalistov iz Devinskega mladinskega krožka, Prosvetnega društva Vrh sv. Mihaela in Slovenskega katoliškega društva Hrast.

Gledalcem so tri vaške pripovedi - iz Devina, Vrha in Doberdoba - s kratkimi prizori odigrali Martina in Lara Bearzi, Mila Clapiz, Antje Gruden, Petra Pahor in Blaž Terpin.

Po vsakem odigranem prizoru sta zbor in priložnostni orkester podala izvirno glasbeno verzijo posameznih legend, delo Patricka Quaggiata, pod vodstvom dirigenta Mirka Ferlana. Instrumentalisti so bili violinist Aleš Lavrenčič, klarinetist Anton Jazbec, harmonikar Manuel Persoglia, saksofonistka Matilda Travain in flavtistka Nika Simonič. Zbor pa so sestavljale posameznice iz treh vasi, ki so sodelovale pri produkciji, in Fantovska skupina Devin Nabrežina.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava