Nedelja, 03 december 2023
Iskanje

Njene pesmi obudijo spomin na razposajene trenutke otroštva

Cristina D’Avena, pevka uspešnic iz risank

Koper |
25. nov. 2022 | 15:59
Dark Theme

Le kdo ni vsaj enkrat v življenju prepeval ali vsaj prisluhnil kateri izmed njenih pesmi? Najbrž samo tisti, ki niso otroci ali mladostniki in nimajo otrok ali vnukov. Cristina D’Avena je v Italiji pojem med izvajalci otroških pesmi. V italijanskem prostoru praktično ni risanke brez pesmi, ki bi jo prepevala ravno ona.

Ker se njena popularnost v zadnjih letih celo povečuje, so jo organizatorji koprskega prižiga luči – jutri ob 17. uri – povabili kot glavno gostjo. Zanimanje za njen koncert je precejšnje, zato smo se s Cristino D’Avena pogovarjali o njeni res dolgi karieri, ki letos obeležuje pomemben mejnik štirih desetletij neprekinjenega delovanja. Prav v okviru praznovanj tega pomembnega jubileja bo v teh dneh izšla nova zbirka njenih največjih uspešnic.

»Res sem vesela jubileja in 40-letnico bomo primerno praznovali z izdajo nove plošče. Alternativi sta dve. Trojna zgoščenka z največjimi uspešnicami in eno novo, božično pesmijo, ali ekskluzivna izdaja, ki vsebuje kar pet cedejev in v njej lahko najdete tudi nekatere pesmi, ki jih nisem še nikoli vključila v kak album. Ravno moji zvesti poslušalci so me izrecno prosili, naj tudi te pesmi vključim v zbirko,« je najprej povedala v intervjuju za Primorski dnevnik.

Tudi tokrat ste na praznovanje povabili številne ugledne goste, ki z vami prepevajo največje uspešnice. Verjetno so vsi vaši gostje izjemni, vendar nas zanima, ali bodo kos duetu, ki si ga pred petimi leti naredila z Eliem, pevcem skupine Elio e le storie tese, za pesem Siamo fatti così?

(smeh) Elio je bil v tisti izvedbi izjemen. Kako sva se zabavala. Lahko vam zagotovim, da so se tudi tokratni gostje, k sodelovanju sem povabila na primer Orietto Berti, Cristiana Malgioglia, Lorello Cuccarini, Elettro Lamborghini in številne druge, odlično izkazali. Vsi so sodelovali z veseljem in nasmehom na ustih. Saj vse te risanke vedno obudijo spomin na razposajene trenutke otroštva oziroma mladosti.

Po štiridesetih letih nastopanja se število vaših oboževalcev celo povečuje. Kako si to razlagate?

Mislim, da je to nagrada za mojo doslednost in tudi za moj način nastopanja. Zelo rada se pogovarjam z gledalci. Z njimi sem odkrita in do njih odprta. Mislim, da se tudi oni zavedajo moje ljubezni do njih in do pesmi, ki jih prepevam.

Odpovedali ste se materinstvu, da bi se posvetili karieri. Ali ni to nenavadno za nekoga, ki je posvetil celo kariero otrokom?

Res zveni čudno. Zavedam se tega. Življenje sem posvetila otrokom, ves čas imam ob sebi otroke in mladostnike. Lahko rečem, da je bilo to moje materinstvo. Enostavno so leta minevala, obveznosti in vrveža na pretek, zdaj pa je že prepozno, da bi lahko postala mama. A ni mi žal zaradi izbir, ker pri svojem delu res uživam in imam vsak dan možnost in priložnost, da me obkrožajo otroci.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava