Ponedeljek, 22 april 2019
Iskanje

Prikaz nepremostljivega konflikta med kulturama

Madama Butterfly v Verdiju

Trst |
14. apr. 2019 | 12:26
Dark Theme

Nežne japonske jedkanice v pastelnih barvah, čigar obrise je tančica še naknadno razvodenela, mehko prelivanje barv v filološko skrbno narisanih kostumih, elegantno drobencljanje na odru in pretanjena (čeprav skopo odmerjena) uporaba luči so bili okvir, ki so ga za Puccinijevo Madamo Butterfly pripravili scenografa Emanuele Genuizzi in Stefano Zullo, kostumografinja Sara Marcucci, režiser Alberto Triola in njegov asistent Libero Stelluti ter light designer Stefano Capra. Nova postavitev tržaškega opernega gledališča Verdi je nadomestila tisto, ki smo jo zadnjič videli pred petimi leti in je bila tudi uspešno izvožena na vrsto gostovanj v tujini. Tudi tokrat so se mladi oblikovalci spoštljivo poklonili japonski kulturi, ki jo je Giacomo Puccini med komponiranjem skrbno študiral ter destiliral v motive, ki se genialno pretakajo v zmesi impresionističnih prijemov in hote grobega vdora ameriške teme.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo