Sreda, 17 april 2024
Iskanje

To, česar nočemo videti in slišati

Film Roberta De Paolisa Princess ima veliko skupnega z realnim življenjem

17. nov. 2022 | 11:30
Dark Theme

Princess je devetnajstletno dekle, ki je iz Nigerije prišlo v Italijo. V rimskem predmestju prodaja svoje telo in se korak za korakom odpoveduje vsem svojim sanjam. Novo življenje jo je prizadelo do take mere, da se vsak dan in z vsakim novim klientom pretvarja, da je v resnici druga oseba, in stalno menjuje svoje ime. V določenem trenutku še sama ne ve, kdo pravzaprav je.

Režiser Roberto De Paolis se po prvencu Cuori puri tokrat posveča popolnoma drugačnemu filmskemu žanru. Posnel je celovečerec, ki je bolj podoben dokumentarni zgodbi. Ob redkih igralcih nastopajo predvsem nepoklicni igralci, naturščiki. Glory Kevin in Sandra Osagie sta bivši prostitutki, ki sta pustili za sabo prostitucijo in zaživeli drugačno življenje. Režiser ju je izbral ravno zato, ker meni, da iz njunega nastopa v filmu vejeta bolečina in grenkoba, ki sta jo sami izkusili.

De Paolisov novi film je zanimivo potovanje na rob družbe, kjer dvainštiridesetletni rimski režiser skuša v kamero ujeti to, česar večkrat nočemo videti in slišati. Predvsem obnašanje in odnos tistih, ki so za žensko družbo pripravljeni plačati in so pri tem prepričani, da jim denar dovoljuje karkoli. Istočasno pa nam avtor ponazarja tudi svet mladih žensk, ki mislijo, da ima vse v življenju točno določeno ceno in tudi čustva delijo le za denar.

Film Princess se že na začetku s pomočjo glasbene špice predstavi kot srhljivka in s tem opozarja, da je navsezadnje to, kar prikazuje, naravnost srhljivo. Premierno so ga zavrteli na letošnji beneški Mostri.

Princess

Italija, 2022

Režija: Roberto De Paolis

Igrajo: Glory Kevin, Lino Musella, Sandra Osagie in Salvatore Striano

Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava