Sreda, 24 april 2024
Iskanje

V zbirki Nedaleč so ljudje iz naše soseščine

Alex Kama Devetak je o novem proznem prvencu pred dnevi spregovoril v Gorici, danes pa bo knjigo predstavil tudi v Trstu

Gorica |
31. jan. 2023 | 10:20
Dark Theme

Mladi goriški pisec Alex Kama Devetak tačas predstavlja svoj prozni prvenec Nedaleč. Pred dnevi je o knjigi tekla beseda v Feiglovi knjižnici v Gorici, danes ob 18. uri pa bo v Tržaškem knjižnem središču; v knjigarni na Trgu Oberdan v Trstu se bo z avtorjem pogovarjala Erika Fornazarič, Blaž Terpin pa bo dogodek obogatil z zvoki svoje violine.

Goriške predstavitve v Trgovskem domu se je udeležilo lepo število ljubiteljev knjižnih novosti. Kar nekaj je bilo tudi dijakov slovenskih višjih srednjih šol v Gorici, kjer je pred časom učil tudi avtor knjige Nedaleč. Naj spomnimo, da je Alex Kama Devetak (Gorica, 1992) zmagal na festivalu Urška 2021 za mlade pisce in si s tem odprl pot v širši krog slovenskih literarnih ustvarjalcev. Nedaleč je njegov prvenec, v katerem je zbranih petnajst kratkih zgodb, ki jih lahko beremo tudi kot roman. Kot je povedal avtor, je bila predstavitev v goriški knjižnici šesta po vrsti, knjiga pa je povsod naletela na precejšnje zanimanje, saj se v napisanih zgodbah pojavljajo osebe, ki se med seboj prepletajo, dopolnjujejo, pa tudi odbijajo.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava