Sreda, 30 september 2020
Iskanje

Blizu Kopra umrl 89-letni Tržačan

Smrtna nesreča sinoči pri Šmarjah, trije Tržačani huje poškodovani

9. dec. 2019 | 11:05
Dark Theme

Sinoči okoli 18.30 se je na cesti Šmarje-Dragonja pripetila huda prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje 89-letni Tržačan, trije Tržačani so bili huje poškodovani, trije drugi udeleženci pa lažje. Vanjo so bili vpleteni štirje avtomobili.

Po prvih ugotovitvah policistov kaže, da je povzročil prometno nesrečo 62-letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom vozil od Kopra proti Dragonji. V levem ovinku je zapeljal preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni Tržačan. V njegovo vozilo sta se nato zaletela 71-letni voznik iz Štarancana in 53-letni državljan Slovenije. Po trčenju se je avtomobil prevrnil na bok. V vozilu 65-letnega Tržačana je sopotnik, 89-letni Tržačan, na kraju umrl. Zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, prav tako Tržačanki, ki sta se v nesreči huje poškodovali. Preiskovalna sodnica bo odredila sodnega izvedenca za pregled vozil.

Povzročitelj je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa alkoholiziranosti, odpeljan je bil v SB Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Posredovali so koprski gasilci, Prehospitalna enota Obala in še tri reševalna vozila Reševalne službe slovenske Istre.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo