Nedelja, 26 januar 2020
Iskanje

Cerar gost dopisnikov v Rimu

V pogovoru z Jankom Petrovcem je obžaloval odločitev EU, da ne začne pristopnih pogajanj z Albanijo in Severno Makedonijo

Rim |
6. dec. 2019 | 14:29
Dark Theme

Evropska unija bi morala zahodnemu Balkanu izkazati večjo pozornost, je na srečanju s tujimi dopisniki v Rimu ocenil slovenski zunanji minister Miro Cerar. Današnji pogovor z njim na sedežu kluba dopisnikov je vodil novinar RTV Slovenija Janko Petrovec.

Med pogovorom, ki je potekal v angleškem jeziku, sta bili glavni temi balkanska regija in migracije. Cerar je obžaloval odločitev Evropskega sveta, da ne začne pristopnih pogajanj z Albanijo in Severno Makedonijo. To je razočaralo dolgoletna pričakovanja tamkajšnjih ljudi, je poudaril.

Glede migracij pa je vodja slovenske diplomacije ponovil, da v Evropi ni skupne politike, bi si pa želel pristop, ki bi bil human in solidaren, ne pa tudi popustljiv do nezakonitega prečkanja mej.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo