Torek, 22 september 2020
Iskanje

Fuenova podpora manjšini

Združenje evropskih manjšin opozorilo italijanski parlament na vprašanje slovenskega predstavništva

Rim |
23. jul. 2020 | 20:02
Dark Theme

Združenje evropskih narodnih manjšin (FUEN) podpira prizadevanja slovenske manjšine v Italiji za zakonsko rešitev, ki bi Slovencem prinesla predstavništvo v parlamentu. Predsednik FUEN Loràn Vincze, ki je hkrati poslanec Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, je v ta namen pisal predsednikoma italijanskega senata in poslanske zbornice, Marii Elisabetti Alberti Casellati in Robertu Ficu. Vest o podpori FUEN-a je objavil Svet slovenskih organizacij (SSO).

»Prepričani smo, da so predstavniki slovenske jezikovne manjšine v Furlaniji - Julijski krajini med zaslišanji v parlamentarnem odboru dovolj izčrpno prikazali vprašanje parlamentarne zastopanosti tako z zgodovinskega kot tudi vsebinskega vidika. Prav tako smo prepričani, da obstajajo tehnični in pravni instrumenti za ugodno rešitev vprašanja,« je zapisal Vincze in predsednika dveh vej italijanskega parlamenta pozval k zavzemanju za sprejetje zakona, ki bi slovenski manjšini omogočil, da bo še naprej zastopana v poslanski zbornici oz. senatu.

Podpora FUEN-a slovenskim prizadevanjem prihaja v času, ko v italijanski poslanski zbornici razpravljajo o predlogu novega volilnega zakona. Razprava je sicer obtičala v odboru za ustavna vprašanja, zlasti zaradi nesoglasij v vrstah vladne koalicije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo