Ponedeljek, 30 januar 2023
Iskanje

Golob bo sprejel odstop notranje ministrice Bobnar

Tatjana Bobnar vztraja, da je prišlo do pritiskov na vodstvo policije

7. dec. 2022 | 18:08
Dark Theme

Predsednik slovenske vlade Robert Golob bo zaradi izgube zaupanja sprejel napovedani odstop ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar. V njegovem kabinetu so sporočili, da pojasnila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki jih je Golob prejel danes, ne potrjujejo izjav Bobnarjeve glede politizacije policije.

Da obstaja možnost menjave na čelu ministrstva za notranje zadeve, je postalo jasno potem, ko Bobnarjeva ni uspela s predlogom za imenovanje Lindava za generalnega direktorja policije s polnim mandatom. Ob tem je namignila na politične pritiske na policijo. Ministrica je v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Napovedala je, da bo na tem stališču vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, kar se je tudi zgodilo.

Premier Golob je v ponedeljek po sestanku z ministrico sporočil, da se z ministrico razhajata zaradi očitkov o politizaciji dela policije. O domnevnih pritiskih na policijo je zahteval pojasnila od nje in od v. d. generalnega direktorja policije Lindava in jih tudi prejel. Poročilo Lindava, ki je označeno s stopnjo tajnosti, naj bi bilo zelo podrobno, vsebovalo pa naj bi tudi konkretna imena, kdo je v času mandata sedanje vlade izvajal pritiske na delo policije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava