Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Kunstelj na poti v Rim

Novi slovenski veleposlanik bo zamenjal Bogdana Benka

Rim |
13. apr. 2019 | 6:25
Dark Theme

Predsednik Borut Pahor bo v kratkem podpisal ukaz o imenovanju Tomaža Kunstlja za novega slovenskega veleposlanika v Italiji. Kunstelj, ki trenutno zastopa Slovenijo v Vatikanu, bo prevzel mesto Bogdana Benka, ki odhaja v pokoj. Novi diplomatski zastopnik v Rimu je po poročanju nekaterih slovenskih medijev že prestal »zaslišanje« v parlamentarnem odboru za zunanjo politiko.

Benko in Kunstelj sta leta 2015 skoraj istočasno nastopila diplomatski službi v Rimu oziroma pri Svetem Sedežu. Oba sta poklicna diplomata, Benko je star 67 let, Kunstelj, ki je doma iz Ljubljane, pa 56. Novi vodja slovenskega diplomatskega predstavništva v Italiji je od leta 1993 v službi na slovenskem zunanjem ministrstvu, kjer je bil med drugim generalni sekretar, vodja ministrovega kabineta in šef diplomatskega protokola, bil je tudi veleposlanik v Kanadi in odpravnik diplomatskih poslov v Argentini. Skratka, izkušeni diplomat.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo