Torek, 23 april 2019
Iskanje

Nova Soška pot ponuja poglede na najbolj skrite predele Soče

Med Kobaridom in Trnovim ob Soči

15. apr. 2019 | 10:25
Dark Theme

Pohodnikom je od sobote na voljo nova Soška pot med Kobaridom in Trnovim ob Soči, poročajo Primorske novice. Okoli pet kilometrov dolga sprehajalna pot ponuja poglede na enega najbolj skritih predelov reke Soče s številnimi tolmuni in brzicami, ki je bil doslej dostopen le kajakašem.

Soška pot se prične v ustju potoka Kozjak, pod istoimenskim slapom, nato pa po levem bregu pelje mimo znamenitega tolmuna Otona do območja pod vasjo Trnovo ob Soči. Od tam lahko pohodniki po desnem bregu nadaljujejo pot po stari cesti do Napoleonovega mostu v Kobaridu, po levem bregu pa se lahko povzpnejo do Magozda in se zatem po strugi Kozjaka spustijo do izhodišča.

Grapo pri tolmunu Otona so premostili z osem metrov dolgo brvjo, povsem na novo pa je bilo potrebno nadelati stezi po hudourniški strugi vodotoka Globoko in na melišču pred Trnovim. Pot od Kobarida do Trnovega ni zahtevna in jo je moč prehoditi v uri in pol.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo