Nedelja, 03 december 2023
Iskanje

Novi lastniki za Piccolo, Messaggero Veneto in še pet medijev

Družbi Gedi in NEM sta podpisali predhodno kupoprodajno pogodbo

FJK |
8. avg. 2023 | 12:47
Dark Theme

Dnevnika Il Piccolo in Messaggero Veneto ter še pet medijev iz Veneta (Corriere delle Alpi, Il Mattino di Padova, La Nuova di Venezia e Mestre, La Tribuna di Treviso in Nordest Economia) bodo prešli v roke novoustanovljene multimedijske družbe NEM. Ta je z dosedanjim lastnikom, skupino Gedi, namreč podpisala predhodno kupoprodajno pogodbo. Dokončno pogodbo naj bi podpisali oktobra letos, pogodbo o oglaševalski dejavnosti pa v prvem polletju prihodnjega leta.

Za družbo NEM Nord Est Multimedia je bila pobudnica in v njej sodeluje banka Finint iz Conegliana v Venetu, ki jo vodi Enrico Marchi, sodelujejo pa še drugi podjetniki iz Veneta in Furlanije - Julijske krajine, med drugimi Alessandro Banzato (Acciaierie Venete), Giampietro Benedetti (Danieli), Enrico Carraro (Carraro Group), Angelo Mandato (Bioman), družina Nalini (Carel Group), VideoMedia (Confindustria Vicenza), družina Canella (supermarketi Alì), Federico De Stefani (Sit), Alberto Zanatta (Tecnica Group), družina Samer (Samer Group).

Naveza namerava z novo družbo delovati tudi na televizijskem, radijskem in digitalnem področju ter pri prirejanju dogodkov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava