Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Zadarsko potniško pristanišče Gaženica najboljše na svetu

Število potnikov se je v zadnjih šestih letih skoraj podeseterilo

Zadar |
13. sep. 2019 | 13:33
Dark Theme

Na podeljevanju prestižnih pomorskih nagrad Seatrade Cruise Awards v Hamburgu so za najboljše svetovno potniško pristanišče razglasili zadarsko Gaženico. Med najboljšimi tremi svetovnimi pristanišči leta 2019 sta še norveško pristanišče Olden/Loen ter japonsko pristanišče Yokohama. Lani pa je naslov najboljšega svetovnega potniškega pristanišča pripadal Dublinu. Med italijanskimi potniškimi pristanišči je leta 2008 naslov osvojil potniški terminal v Benetkah.

Zadarsko pristanišče Gaženica ima od septembra 2018 novega lastnika, upravlja ga turški Global Ports Holding. Aprila letos so med drugim odprli nov inovativen dvonadstropni potniški terminal, ki meri 18 tisoč kvadratnih metrov.

Pričakujejo, da bo pristanišče v Zadru letos skupaj obiskalo 180 tisoč ladijskih potnikov, medtem ko jih je bilo še leta 2016 približno 130 tisoč, leta 2012 pa le 21 tisoč. V šestih letih se je tako število potnikov skoraj podeseterilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo