Sobota, 19 september 2020
Iskanje

Zaradi nacističnega pozdrava tvega izgon iz države

Avstrijska policija prijela Hrvata, ki je dvignil roko v nacistični pozdrav ob koncu slovesnosti v Pliberku

19. maj. 2019 | 13:57
Dark Theme

Avstrijska policija je ob koncu včerajšnje (sobotne) slovesnosti v spomin na hrvaške žrtve povojnih pobojev v Pliberku prijela 48-letnega Hrvata, ki je dvignil roko v nacistični pozdrav. Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je prijeti zdaj v celovškem zaporu, najverjetneje pa ga bo doletel izgon iz Avstrije in prepoved bivanja v tej državi.

Potem ko so avstrijske oblasti opozorile, da ne bodo tolerirale ustaških simbolov, ki so od letos v Avstriji prepovedani, je sobotna slovesnost sicer minila brez večjih incidentov. Zbralo se je okoli 10.000 ljudi, zborovanje pa je nadziralo 450 policistov, tudi s helikopterji, celotno območje je bilo tudi pod video nadzorom.

Žalne slovesnosti za več deset tisoč pobitih Hrvatov, med katerimi so bili večinoma pripadniki poraženih sil ustaške Neodvisne države Hrvaške, a tudi civilisti, pri Pliberku potekajo od leta 1952.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo