Nedelja, 20 januar 2019
Iskanje

Športna nedelja: Jadran uspešen, Colja usoden za Kras

3. mar. 2018 | 19:45
Dark Theme

KOŠARKA
DRŽAVNA C-LIGA GOLD
Dueville - Jadran Ispem 55:68 (8:20, 20:40, 45:58)
Jadran: M. Batich 7 (3:6, 2:5, 0:3), Cettolo 2 (0:1, 1:1, -), De Petris 12 (2:2, 5:14, -), Malalan 9 (1:2, 4:7, 0:1), Daneu 7 (2:2, 1:5, 1:1), Gregori nv, Zidarič 10 (-, 2:3, 2:2), Ridolfi nv, Rajčič 5 (5:6, 0:3, 0:1), Terčon 0 (-, 0:1, -), Ban 16 (8:9, 4:6, 0:3), Ferfolja nv. Trener: Dean Oberdan. Skoki: 46 (37 + 9); podaje: 13; izgubljene žoge: 17; pridobljene: 9. SON: 21.
Jadran Ispem je nanizal sedmo zaporedno zmago v letošnji C-ligi gold, najbrž najbolj enostavno v povratnem delu prvenstva. Ekipa Basket Sportschool iz kraja Dueville pri Vicenzi je najslabša v ligi, saj zaseda zadnje mesto z le dvema zmagama. Gostje so dvoboj začeli zelo zbrano in povedli z 0:10. Naskok so nato podvojili v drugi četrtini, tako da so sklenili prvi polčas z 20 točkami prednosti. Domači so se nato v tretji in četrti četrtini dvakrat približali na 12 točk zaostanka, več pa niso zmogli, tako da se je Jadran veselil novega uspeha, ki je vsekakor zelo pomemben v boju za uvrstitev v play-off.

ŽENSKA C-LIGA
Polet - Detroit Motors 51:63 (15:10, 29:20, 38:48)
Polet: Pregarc 9, Danev, Vremec, Piccini 11, Sosič nv, Krečič, Susanj 4, Daneu 8, Lella 10, Vernia 9, Di Lenardo. Trener: Mario Gerjević.
Polet je doživel nov poraz. Košarkarice trenerja Maria Gerjevića so po prvem polčasu vodile, popustile pa so v tretji četrtini, kar so izkoristile gostje in povedle. V šesti minuti poslednje četrtine je bil rezultat izenačen (51:51), moštvo iz Fogliana pa je nato tekmo zaključilo z delnim izidom 0:12.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Lumignacco - Kras Repen 1:0 (0:0)
Strelec: 81. David Colja
Kras: D’Agnolo, Radujko, Ciave, Košuta (Parola), Hadžić, Grujić, Venturini, Stanich, Ciriello (D’Aliesio), Juren, Baskera (Dulić). Trener: Jerič.
Rdeči karton: 44. Carlevaris (s klopi)
Močni Lumignacco je strl odpor repenskega Krasa šele v 81. minuti. Za goste je bil usoden zadetek nekdanjega nogometaša Vesne Davida Colje, ki je pravkar vstopil na igrišče. Tedaj je sicer domača ekipa zagospodarila na igrišču, saj je pred tem zadela dve vratnici.

PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Vesna 4:0 (1:0)
Strelca: 43. Loperfido; 66. Loperfido, 79. Loperfido, 84. Lombardi
Primorje: Gita, Pacherini (Surez), Cerar, Gerbini (Herlinger), Tomizza, Millo, Lombardi (Tonini), Semani, Sain (Rudes) Loperfido (Kuniqi), Metullio. Trener: Riccardo Allegretti.
Vesna: Paoli, Bevilacqua (Inchiostri), Renar, G. Kerpan, Zlatič, A. Kerpan, Gajšek (Nabergoi), Vasques (Antonič), Rodič (Pazzaglini) Božičič, Zatkovič. Trener: Paolo Soavi.
V proseško-kriškem obračunu je Vesna delno kljubovala Primorju le v prvem delu. Do gola so plavi dokazali, da so lahko enakovredni tudi višjeuvrščenim ekipam v skupini B promocijske lige. »Po prejetem golu je morala v taboru Vesne padla in nam je bilo veliko lažje osvojiti vse tri točke,« je dejal predsednik Primorja Roberto Zuppin. V drugem polčasu je Primorje še trikrat zatreslo mrežo gostov. Trikrat se je med strelce vpisal Loperfido. Primorje počasi stopnjuje formo, četudi še zdaleč ne igra najbolj učinkovito. Pri Vesni pa … tema. Ekipa vse bolj tone in na stežaj so se ji odprla vrata 1. amaterske lige.

Sistiana Sesljan - Aurora 0:1 (0:0)
Strelec: 69. Praino
Sistiana Sesljan: Gon, Crosato, Del Bello, Del Rosso, Basello (Farosich), Donato (Tawgui), Podgornik, Bossi, Cannone (Petracci), Miklavec, Sammartini (Menichini). Trener: Alessandro Musolino.
Ekipa Sistiana Sesljan je na domačih tleh izgubila proti Aurori. Za nogometaše trenerja Musolina je bil usoden zadetek, ki ga je v 69. minuti dosegel Praino.

Tolmezzo - Juventina 3:2 (2:0)
Strelca za Juventino: 57. avtogol, 75. N. Marini
Juventina: Devetak, Innocenti, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Hriberšek, Kožuh, Madonna (Pinatti), Della Ventura (Zamora), Dragosavljević. Trener:  Nicola Sepulcri.
Juventina se z zahtevnega gostovanja v Tolmeču vrača s porazom. Domači so povedli z 2:0, gostje pa so nato v drugem polčasu znižali zaostanek po zaslugi avtogola. Tolmezzo pa je spet zatresel Juventinino mrežo. Nogometaši trenerja Sepulcrija so se nato spet približali z golom Nicole Marinija, rezultat pa se nato ni spremenil.

1. AMATERSKA LIGA
Sant’Andrea San Vito - Mladost 2:2 (1:0)
Strelca: 57. A. Cadez, 75. R. Furlan
Mladost: Cantamessa, Patessio, Comar, Tabai, Candusso, E. Cadez, S. Furlan, R. Furlan, Simeone (Milič), Mainardis (A. Cadez), Sangalli. Trener: Stefano Caiffa.
Po dopadljivi in zelo fizični tekmi je Mladost iztržila točko, s katero je še vedno prva na lestvici. Domači so povedli v 12. minuti, gostje pa so odreagirali v drugem polčasu in izenačili s sijajnim zadetkom Alana Cadeza. Sant’Andrea San Vito je spet odgovoril v 65. minuti, Mladost pa ni popustila in zasluženo izenačila z Riccardom Furlanom, remi pa je po mnenju obeh taborov najbolj pravičen izid.

Gradese - Primorec 1:0 (0:0)
Primorec: Sorrentino, Grego, Tuberoso, Školnik, Facchin,  De Leo, Moriones, Di Corato, Zugna (Procacci), Caselli (Buonpane), Kocman (Piras). Trener: De Sio.
Izenačeno tekmo med Gradesejem in Primorcem je odločil zadetek, ki ga je mostvo iz Gradeža doseglo v 89. minuti. Gradese se je tako veselil pomembnih točk v boju za obstanek v ligi. Naj še omenimo, da je pred tem vsaka ekipa zapravila po eno enajstmetrovko.

Isontina - Zarja 1:3 (1:1)
Strelca: 35. Zucchini; 48. Zucchini, 75. F. Bernobi
Zarja: Persich, Franco, Bečaj, Markovič, Varglien, Disnan, Cappai (Spadaro), Vascotto (Mandorino), R. Bernobi (Norante), Zucchini, F. Bernobi (Cepar). Trener: Campo.
Gaja se iz Koprivnega vrača s tremi točkami proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva. Prvi polčas je bil sicer izenačen, v drugem delu dvoboja pa je Zarja zagospodarila na igrišču. Povedla je z Zucchinijem, ki je na tekmi prispeval dva zadetka, izid pa je dokončno zapečatil Francesco Bernobi.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - Campanelle 2:0 (1:0)
Strelca: 34. Visintin, 60. Lutman
Sovodnje: Fabricijo, Simone, Falcone, S. Tomsič, Galliussi, Noto (N. Tomsič), Kogoj (G. Tomsič), Milatović, Lutman, Kocina, Visintin (Malic, Trevisan). Trener: Simon Feri.
Sovodnje so vknjižile nove tri točke. Za vodstvo domače enajsterice je poskrbel Jason Visintin, ki mu je nasprotnikov vratar najprej ubranil enajstmetrovko, Visintin pa je nato usnje potisnil v mrežo. Drugi zadetek je nato prispeval Lutman v 60. minuti. Sovodnje, ki so vseskozi imele vajeti igre v svojih rokah, pa so na tekmi tudi zapravile nekaj priložnosti za zadetek.

Breg - Opicina 0:2 (0:0)
Breg: Parovel, Bampi, Pischianz, Marchetti, Bobbini, Spinelli (Gelsi), Scheriani, Maselli, Bertolini (Marinelli), D. D’Alesio, L. Nigris (Calabrese). Trener: Nicola Lacalamita.
Po izenačenem prvem polčasu je Opicina povedla že v prvi minuti drugega dela tekme. Avtogol Brega je nato olajšal pot do zmage gostov, ki so na lestvici prehiteli ravno nogometaše trenerja Lacalamite.

3. AMATERSKA LIGA
Castions - Gaja 4:2 (2:0)
Strelca za Gajo: 65. Spena, 86. Tuccio
Gaja: Gesmundo (Bairami), Carli, Spena (Canziani), Palermo, Frediani (Lauro), Miniussi, Jurrissevich (Vidoni), Ferluga, Saule, Urbani, Čubej (Tuccio). Trener: Venanzi.
Gaja je na pomembnem gostovanju v boju za tretje mesto potegnila krajši konec. Castions je zmagal in tako prehitel rumeno-zelene na lestvici, ki so po današnjem porazu četrti (sicer s tekmo manj). Gostitelji so že po prvem polčasu vodili z 2:0. Nato je Spena zmanjšal zaostanek, toda domačini so kmalu zadeli še tretji gol. Tuccio je znova obudil upanje gostom, ki pa so morali nato pobrati še četrto žogo iz svoje mreže.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo