Petek, 19 april 2024
Iskanje

Obramba, met za tri točke in igra v globino

8. avg. 2018 | 17:49
Dark Theme

Košarkarski trener Boban Popovič je pri Jadranu povratnik. Vodil ga je že v sezoni 2007/08, ko je z moštvom napredoval v tedanjo C1-ligo, in v sezoni 2008/09, ko je dosegel obstanek v play-outu. Po desetih letih se bo torej znašel v povsem novem okolju. Naj le omenimo, da je v sezoni 2008/09 tedaj šestnajstletni oziroma sedemnajstletni Borut Ban zbral le sedem nastopov, dosegel pa ni nobene točke, stransko vlogo je odigraval tudi dve leti starejši Saša Malalan. Edina vezna nit s tistim Jadranom je Peter Sosič, ki se letos tako kot Popovič vrača v združeno ekipo.

Boban, vračate se po desetih letih.
Tako je. Tedaj se je Borut šele priključil članom, Saša pa je začenjal svojo kariero v prvi ekipi. Vidnejšo vlogo je odigraval le Peter. Oba sva vesela, da bova letos spet sodelovala.
Poznate letošnjo C-ligo gold?
Lani sem spremljal več Jadranovih domačih tekem. V letošnjem prvenstvu je sicer prišlo do nekaterih sprememb v igralskem kadru nasprotnikov, nekaj ekip bo novih, tako da se bo treba dobro pripraviti.
Spremljali ste torej tudi košarko, ki jo je predvajala ekipa Deana Oberdana.

Tako je. Če sta Jadran v preteklih sezonah krasila igra v obrambi in met za tri točke, želim letos dodati še tretji element, in sicer igro v globino.
Pogovor z Bobanom Popovičem lahko preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava