Ponedeljek, 17 junij 2024
Iskanje
NBA

Dončić tri sekunde pred koncem zadel odločilni met za tri točke (video)

Slovenski košarkarski as je Dallasu zagotovil zmago in prednost 2:0 v drugi tekmi finala zahodne konference

ZDA |
25. maj. 2024 | 10:50
Dark Theme

Košarkarji Dallas Mavericks so v drugi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA s 109:108 premagali Minnesoto Timberwolves. Mavs so slavili še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Junak večera je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je ob trojnem dvojčku Dallasu tudi zagotovil zmago tri sekunde pred koncem.

Dončić je tri sekunde pred koncem dvoboja ob zaostanku teksaške ekipe s 106:108 preko Rudy Goberta, obrambnega igralca leta, zadel odločilni met za tri točke in Dallasu prinesel še drugo gostujočo zmago v tretjem krogu končnice oz. konferenčnem finalu na zahodu.

Mavs so tako le še dve zmagi oddaljeni od velikega finala NBA, kar bi bil tretji nastop v finalu lige zasedbe iz Teksasa, serija pa se zdaj seli v Dallas. Tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.

Toda Dončić ni blestel le ob koncu tokratnega dvoboja. Slovenski as je vpisal nov trojni dvojček z 32 točkami, 13 podajami in desetimi skoki. Za Dončića je to peti letošnji trojni dvojček v končnici, sicer pa skupno osmi na 42 tekmah končnice NBA.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava