Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Dragićeva sanjska zadnja četrtina (video)

Slovenski zvezdnik popeljal Miami Heat do zmage v ligi NBA

Miami |
13. mar. 2021 | 11:57
Dark Theme

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil eden najbolj zaslužnih, da je njegova ekipa Miami Heat v severnoameriški ligi NBA v gosteh pri Chicago Bulls zmagala s 101:90. Dragić je namreč zgolj v zadnji četrtini dosegel 20 od svojih skupno 25 točk in pomagal vročici do devete zmage na zadnjih desetih tekmah. Jimmy Butler je proti svoji nekdanji ekipi, za bike je igral svojih prvih šest sezon v ligi NBA, zbral 28 točk, skupaj z Dragićem pa sta poskrbela, da je Miami, lanski finalist lige NBA, še naprej ena najbolj vročih ekip lige.

Butler je dosegel 25 točk v uvodnih treh četrtinah, nato pa pozval Dragića, naj prevzame komando. »Vedel sem, da je Goranov čas. Pred tem je zadel nekaj košev. Malo je pomočil prste v barvo, vendar je bil čas, da pritisne na plin,« je dejal Butler, ki je zbral še osem podaj.

Dragić se ni izneveril, saj je v zadnji četrtini zadel tri trojke in iz igre metal 4-8, skupno pa 9-15 in končal le s točko manj od osebnega strelskega rekorda to sezono, 25 točkam pa dodal še sedem skokov in pet podaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava