Torek, 16 april 2024
Iskanje

Gasparini gre k Jerončiču

Slovenski odbojkarski reprezentant bo igral v 1. slovenski ligi pri Calcit Volleyju, ki ga bo letos vodil Gregor Jerončič

30. jul. 2020 | 9:38
Dark Theme

Mitja Gasparini, slovenski odbojkarski reprezentant, je poskrbel za velikansko presenečenje. Čeprav so ga nekateri tuji mediji, predvsem italijanski, povezovali s poljsko ligo, se je Primorec, dobitnik dveh medalj z evropskih prvenstev, odločil, da se po dolgih letih igranja v tujini vrne v domovino. Pogodbo je podpisal s Calcit Volleyem, ki ga bo v prihajajoči sezoni vodil večletni trener pri Slogi Tabor Gregor Jerončič.

Šestintridesetletni Izolan Gasparini je v zadnji sezoni igral na Japonskem za ekipo Wolfdogs Nagoya. Pred tem je v tujini igral še za Korean Air Jumbos, Paris Volley, Verono, Hyundai Capital Skyvalkers, Jastrzebski Wegiel in Iraklis, v Sloveniji pa za ACH Volley.

»Gasparini bo zagotovo velika okrepitev za našo ekipo. Verjetno bi še vedno lahko igral tudi v tujini, toda po dolgih letih v tujini se je očitno odločil, da bo proti koncu kariere zaigral bližje domu. Ker sem bil tudi sam v podobnem položaju, mi je znano, kako razmišlja, prepričan pa sem, da lahko še nekaj let igra na visoki ravni,« je o prihodu Gasparinija po uvodnem treningu dejal trener Gregor Jerončič.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava