Petek, 26 april 2024
Iskanje

Gianmarco Pozzecco bo vodil Sassari

Tržaški trener odslej na klopi Alminega tekmeca

11. feb. 2019 | 20:19
Dark Theme

Tržačan Gianmarco Pozzecco je novi trener košarkarjev Dinama iz Sassarija, Alminega tekmeca v A-ligi. Nekdanji italijanski reprezentant bo nadomestil Vincenza Esposita, ki je danes sporočil, da zapušča klub, vodstvo pa je takoj - v le nekaj urah - našlo ustrezno zamenjavo za nekdanjega igralca v ligi NBA. Pozzecco, ki je nazadnje v drugem delu lanske sezone vodil Fortitudo iz Bologne v A2-ligi, se torej vrača na klop. Prvič bo novo moštvo vodil že v petek ob 18. uri, ko bo Sassari nastopil v Firencah v četrtfinalu italijanskega pokala, t.i. Final Eight proti Umani Reyer iz Benetk, za katero nastopa še en Tržačan, Stefano Tonut.

Naj navedemo zanimivost, da je v uradnem sporočilu o prihodu novega trenerja klub Dinamo Sassari zapisal, da bo ekipo doslej vodil »Furlan« Pozzecco, medtem ko je Gianmarco v širši okolici poznan kot »pristen« Tržačan.

Pozzecco je svojo trenersko kariero začel leta 2012 na klopi Orlandine, ki je bil njegov nekdanji klub. Nato se je preizkusil v vlogi trenerja še ene ekipe, za katero je igral - Varese -, med letoma 2015 in 2017 je bil trenerjev pomočnik pri zagrebški Cedeviti, lani pa je v drugem delu sezone vodil Fortitudo, s katerim je junija prekinili sodelovanje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava