Petek, 19 april 2024
Iskanje

Glavni sponzor Rogličeve ekipe se umika iz športnega sponzorstva

Pogodba podjetja s kolesarsko ekipo se sicer izteče konec 2024 in jo bo Jumbo spoštovala

3. jun. 2023 | 14:29
Dark Theme

Nizozemska veriga supermarketov Jumbo, ki je med drugim tudi glavni sponzor kolesarske ekipe Jumbo-Visma, katere člana sta slovenska kolesarja Primož Roglič in Jan Tratnik, se bo najkasneje do konca leta 2024 umaknila iz športnega sponzorstva, je sporočilo novega direktorja Tona van Veena povzel spletni kolesarski portal cyclingnews.

Jumbo bo prav tako prenehal podpirati drsalno ekipo Jumbo-Visma in dirkača formule 1, Nizozemca Maxa Verstappna, je van Veen povedal za nizozemski časopis AD.

Pogodba podjetja s kolesarsko ekipo se izteče konec leta 2024 in jo bo Jumbo spoštovala. Vendar kot je dodal van Veen, se bo Jumbo z veseljem umaknil že prej, če bo ekipo želel prevzeti drug sponzor.

»To sponzorstvo nam je prineslo veliko prepoznavnosti blagovne znamke, vendar smo zdaj osvojili vse, kar se je osvojiti dalo,« je dejal direktor.

»Letno vložimo več kot 20 milijonov evrov v športna sponzorstva, vendar lahko vsak evro porabim le enkrat. Tega denarja ne moremo vrniti kupcu ali ga vložiti v trajnost ali zdravje,« je še dodal.

Jumbo je postal glavni sponzor ekipe leta 2019, od takrat pa so njeni kolesarji osvojili vse tri tritedenske dirke. Slovenski zvezdnik Roglič je prejšnji teden slavil na dirki po Italiji in trikrat na dirki po Španiji, medtem ko je danski kolesar Jonas Vingegaard slavil na lanski dirki po Franciji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava